Onegdaj

Polecane Przeglądaj

Polityka prywatności

Niniejsza polityka prywatności określa zasady zbierania, przetwarzania i wykorzystania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy Onegdaj.com, prowadzony pod adresem domen: onegdaj.com, sklephistoryczny.pl

Dokładamy wszelkich starań w celu poszanowania Państwa prywatności i ochrony danych osobowych podczas korzystania z naszej witryny.

Informacje ogólne

  • Administratorem Danych Osobowych jest firma ARGANTE Aleksandra Buczeluk, z siedzibą pod adresem 54-434 Wrocław, ul. Budziszyńska 25a/33.
  • Dane osobowe są chronione przez Adminstratora zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osób trzecich.
  • Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. W każdej chwili Klient ma prawo do przeglądania, poprawiania, aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych.Aktualizacji danych można dokonać samodzielnie poprzez zalogowanie się na swoje konto Klienta, lub korzystając z naszej pomocy. Usunięcie danych osobowych jest możliwe po przesłaniu wiadomości na adres kontakt@onegdaj.com.
  • W przypadku, gdy Klient postanowi jednak nie podawać Administratorowi niezbędnych do realizacji zamówienia danych oraz nie wyrazi zgody na ich przetwarzanie, zamówienie nie będzie mogło być zrealizowane.

Jakie Twoje dane przetwarzamy?

  • Dane osobowe Klientów sklepu Onegdaj.com przetwarzane są w zakresie:
    • adres e-mail
    • imię i nazwisko
    • adres zamieszkania
    • numer telefonu
    • adres, na który ma zostać wysłane zamówienie, o ile jest inny niż adres zamieszkania.
  • W przypadku, gdy Klient chce, aby została wystawiona faktura VAT dokumentująca zakup towaru, potrzebne będą również dodatkowe dane:
    • nazwa firmy pod którą prowadzona jest działalność gospodarcza
    • adres prowadzenia działalności gospodarczej (jeśli faktura ma być wystawiona na firmę)
    • numer NIP.

W jakim celu przetwarzamy Twoje dane?

  • Dane osobowe Klientów przetwarzane są w celu realizacji zamówień Klienta oraz w celu umożliwienia korzystania ze sklepu, jak również do wewnętrznych celów Administratora dotyczących ewidencjonowania sprzedaży i Klientów sklepu internetowego między innymi w celu podatkowym.
  • W przypadku, gdy Klient wyrazi zgodę na korzystanie z usługi newsletter, jego dane są wykorzystywane w celu realizacji tejże usługi (przesyłania zamówionych wiadomości o charakterze reklamowym). Każdy użytkownik usługi ma możliwość w każdej chwili dokonania zmiany bądź usunięcia podanego adresu email w celu anulowania usługi.
  • W przypadku skorzystania z zewnętrznego systemu płatności, wszelkie dane podane po przejściu na stronę operatora płatności pozostają zarejestrowane wyłącznie w jego bazie i nie są w żaden sposób dostępne lub przechowywane przez Administratora Onegdaj.com.

Bezpieczeństwo Twoich danych

  • Twoje dane nie będą sprzedawane podmiotom trzecim.
  • Adminstrator zastosował wszelkie środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych.
  • Nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich. Do danych osobowych zbieranych przez Administratora mają bezpośredni dostęp jedynie upoważnieni pracownicy lub współpracownicy Administratora danych oraz uprawnione osoby zajmujące się obsługą Serwisu, którym zostały udzielone stosowne pełnomocnictwa. Należy mieć jednak świadomość, że żadne zabezpieczenia nie są niezawodne i doskonałe.

Pliki cookie

  • Witryna Onegdaj.com może wykorzystywać pliki cookie. Pliki cookie to małe pliki tekstowe wysyłane przez sklep internetowy i przechowywane na komputerze użytkownika. Zawierają informacje związane z korzystaniem z witryny i sklepu internetowego. Pliki cookie wykorzystywane są przez sklep internetowy do obsługi witryny oraz podczas procesu zakupowego, np. w celu zapamiętywania dokonanych przez klientów zakupów, danych logowania, dostosowania treści strony do indywidualnych preferencji czy też tworzenia statystyk i raportów oglądalności strony.
  • Pliki cookie nie zawierają danych identyfikujących Klienta i na ich podstawie nie można ustalić czyjejkolwiek tożsamości.
  • Pliki cookie witryny Onegdaj.com nie mogą w żaden sposób wyrządzić szkody dla wykorzystywanego urządzenia oraz zainstalowanego na nim oprogramowania.
  • W przypadku, gdy Klient nie zgadza się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoją przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić można znaleźć w plikach pomocy danej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z Onegdaj.com Administrator nie może zagwarantować poprawnego działania witryny.

Zmiany polityki prywatności

  • Administrator zastrzega sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na stronie.

Promocje Przeglądaj

Nasza strona korzysta z plików cookies. Potrzebne są one do celów statystycznych oraz aby dostosować stronę do indywidualnych potrzeb użytkowników.
Użytkownik ma możliwość zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.X